fbpx

Wakapapa Ski Area 2121

Tim Juffermans

2021

Schilderij

180 x 85 cm

€4900,-

Over

Tim Juffermans

Hij maakte een rafttocht in de bergen over de Rio Fonce (Colombia) toen Tim iets hoorde wat hem veel deed denken aan een tattoo machine, een geluid dat hem niet vreemd is. Verwoed keek hij om zich heen, zoekende naar een tattooshop ergens tussen de bomen van de jungle. De gids lachte om Tim en vertelde dat het geluid dat hij hoorde geproduceerd werd door een piepklein vogeltje. Het vogeltje bleef onzichtbaar en hierdoor sloeg Tims toch al rijke fantasie op hol. De rest van de rafttocht heeft hij zitten peinzen over hoe een vogel eruit zou moeten zien die dat soort geluid maakt. Toen hij eindelijk weer in de nabijheid was van een stuk papier en een potlood ontwierp hij een tatoëervogel, een op het eerste oog doodnormale vogel, maar met een tattoo machine als kop. Dit was de eerste keer dat Tim natuur en techniek met elkaar combineerde in zijn werk. Door de jaren heen groeide dit werk uit tot een eigen wereld met een post-apocalyptische toekomstvisie. In dit werk verbeeldt hij biotopen waarin de natuur zich heeft toegeëigend wat de mens heeft geproduceerd. Hierdoor zijn er in zijn werk nieuwe surreële levensvormen ontstaan. De mens is naar de achtergrond verdwenen, of zelfs uitgestorven, maar de sporen die de mensheid heeft achtergelaten zijn een integraal deel geworden van het landschap.

Timit is het pseudoniem van Tim Juffermans. In 2008 studeerde hij af aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam in de richting Illustratie. Hij werkt als beeldend kunstenaar en freelance ontwerper en is eigenaar van Studio 071.

Solo of samenwerkend met andere creatieve bedrijven werkte hij aan projecten voor nationale en internationale bedrijven zoals: H&M, Lipton Ice, Q-dance, Extrema, EO, Siemens, Solar festival, Mobiel.nl, LUMC, Bever sports, VTwonen/SBS6: Weer Verliefd op je huis, René Oskam, Euromail, Doorgedraaid, De Collectie, Museum de Lakenhal, LOS magazine, SHWJ, Universiteit Leiden, Mystic Garden festival, Beeldr, Gemeenten Kaag & Braassem, De Buurt en meer.

Naast in opdracht, werkt hij als beeldend kunstenaar en exposeerde hij zijn werk vele malen op solo en groepsexposities in Leiden en Amsterdam. Hij vindt zijn inspiratie Illustraties, typografisch ontwerp, animaties en films, comics, tattoos, David Attenborough en nog veel meer.

Augmented Reality

Bekijk alle werken van Tim bij jou thuis of op kantoor, direct aan de muur met augmented reality.

Yomooka heeft een fysieke kunstgalerie op de Haagweg 4 in Leiden die zonder afspraak te bezoeken is. Iedere maand wisselt onze expositie en is er maar een deel van de collectie tentoongesteld. Om teleurstellingen te voorkomen hebben wij daarom de virtuele galerie opgericht. Bekijk onze gehele collectie en vraag vrijblijvend een bezichtiging aan en wij zorgen ervoor dat het werk in de galerie hangt wanneer jij er bent. Wij begrijpen dat de drempel hoog kan aanvoelen om een bezichtiging aan te vragen. Daarom doen we er alles aan om die drempel te verlagen. Onze augmented reality app kan hierbij helpen. Door middel van deze app kan je in jouw eigen tijd thuis of op kantoor zien of het werk past in jouw interieur zonder enige verplichting . Het aankopen van een werk moet een mooie ervaring zijn en vooral kleur aan het leven geven.

Download hier de Augmented Reality app en zoek op Yomooka om de collectie te openen.

© Copyright - Yomooka Websitedesign Jim Roses