fbpx

Untitled

Peter Zuur

Schilderij

120×160

€ 4800

Over

Peter Zuur

“Ik leg ongemak in mijn kunstwerken. Dat gevoel krijg ik als ik door de stad loop en al die grote gebouwen zie. De postmoderne architectuur met zijn megalomane mentaliteit, en het verval daarvan, die bedrukken me.”

Peter Zuur schildert geen bestaande gebouwen uit de werkelijkheid na. Hij stelt zijn beelden samen uit foto’s van verschillende gebouwen. Zo kan hij bijvoorbeeld trappen uit het ene gebouw plaatsen in een ander gebouw waar oorspronkelijk geen trap was. Vervolgens maakt hij van zo’n ‘collage’ een negatief zo groot als het doek uiteindelijk moet worden. Zo maakt hij een fotografische ets, die hij afdrukt en daarna gaat bewerken. Bij dit bewerken raakt hij steeds verder verwijderd van het oorspronkelijke beeld. Het is een proces van abstraheren, dat uitmondt in een eigen signatuur: veel grijs en spaarzaam gebruik van kleuren.

Augmented Reality

Bekijk alle werken van Peter bij jou thuis of op kantoor, direct aan de muur met augmented reality.

Yomooka heeft een fysieke kunstgalerie op de Haagweg 4 in Leiden die zonder afspraak te bezoeken is. Iedere maand wisselt onze expositie en is er maar een deel van de collectie tentoongesteld. Om teleurstellingen te voorkomen hebben wij daarom de virtuele galerie opgericht. Bekijk onze gehele collectie en vraag vrijblijvend een bezichtiging aan en wij zorgen ervoor dat het werk in de galerie hangt wanneer jij er bent. Wij begrijpen dat de drempel hoog kan aanvoelen om een bezichtiging aan te vragen. Daarom doen we er alles aan om die drempel te verlagen. Onze augmented reality app kan hierbij helpen. Door middel van deze app kan je in jouw eigen tijd thuis of op kantoor zien of het werk past in jouw interieur zonder enige verplichting . Het aankopen van een werk moet een mooie ervaring zijn en vooral kleur aan het leven geven.

Download hier de Augmented Reality app en zoek op Yomooka om de collectie te openen.

© Copyright - Yomooka Websitedesign Jim Roses