fbpx

Hedge Bindweed

Marjolein Van Haasteren

2021

Schilderij

Acryl op linnen

100 x 100 cm

€3700,-

Over

Marjolein Van Haasteren

Marjolein van Haasteren zou je kunnen zien als een landschapsschilder in de ruimste zin van het woord. Ze maakt gebruik van natuurlijke verschijningsvormen om haar fictieve landschappen mee op te bouwen.
Je ziet in haar werken strakke vormen afgebeeld tegen een losser opgezette achtergrond, vaak met een suggestie van beweging.
Ze werkt sinds twee jaar aan een langlopend project over water, Something in The Water.
Daartoe interviewt ze mensen bij wie water tot hun vakgebied behoord. Van kustecoloog en zeebioloog tot schipper traditionele zijlvaart, van zeewier kweker tot onderwaterfilmer.
Deze gesprekken worden omgezet in schilderijen. In de voor haar kenmerkende stijl: strakke vormen afgewisseld met lossere penseelstreken.
Naast haar water project start de kunstenaar een nieuw project: Pairi Daisa.
Alle natuur in Nederland wordt beheerd. Er moet steeds meer geschipperd worden tussen woon, werk- en natuurgebieden. Dat maakte haar nieuwsgierig naar het favoriete landschap van mensen die er dagelijks mee werken.
Van Haasteren gaat in gesprek met verschillende personen, van hoogleraar natuurbescherming tot boswachter, van botanicus tot bioboer.
Elk gesprek resulteert in een of meer schilderijen.
Een zoektocht naar het vormgegeven ideale landschap: You and me in Paradise.
Marjolein van Haasteren studeerde aan de KABK in Den Haag, en woont en werkt in Leiden

Augmented Reality

Bekijk alle werken van Marjolein bij jou thuis of op kantoor, direct aan de muur met augmented reality.

Yomooka heeft een fysieke kunstgalerie op de Haagweg 4 in Leiden die zonder afspraak te bezoeken is. Iedere maand wisselt onze expositie en is er maar een deel van de collectie tentoongesteld. Om teleurstellingen te voorkomen hebben wij daarom de virtuele galerie opgericht. Bekijk onze gehele collectie en vraag vrijblijvend een bezichtiging aan en wij zorgen ervoor dat het werk in de galerie hangt wanneer jij er bent. Wij begrijpen dat de drempel hoog kan aanvoelen om een bezichtiging aan te vragen. Daarom doen we er alles aan om die drempel te verlagen. Onze augmented reality app kan hierbij helpen. Door middel van deze app kan je in jouw eigen tijd thuis of op kantoor zien of het werk past in jouw interieur zonder enige verplichting . Het aankopen van een werk moet een mooie ervaring zijn en vooral kleur aan het leven geven.

Download hier de Augmented Reality app en zoek op Yomooka om de collectie te openen.

© Copyright - Yomooka Websitedesign Jim Roses