fbpx

Hoe schrijf ik me in?

Japanmuseum SieboldHuis, de nieuw geopende Galerie YOMOOKA (vanaf september 2021 gevestigd in kunstcentrum Haagweg 4) en Galerie Café Leidse Lente, initiëren van 24-09-2022 t/m 15/01/2023 de kunstwedstrijd ‘Schoonheid van de imperfectie?’.

Met dit project wil het SieboldHuis een podium bieden aan hedendaagse kunstenaars door middel van een wedstrijd.

100 kunstenaars uit regio Zuid-Holland kunnen deelnemen. De zeventien door de jury geselecteerde werken maken kans te exposeren in de Panoramakamer van het SieboldHuis, gelijktijdig met de tentoonstelling over ‘Wabisabi. Japanse esthetiek in fotografie en keramiek’ die te zien is op de eerste en tweede verdieping. De overige werken zullen getoond worden in Galerie YOMOOKA. Daarnaast zal het publiek in het weekend van 23 en 24 september tijdens de ‘Leidse Kunstroute’ de publieksprijs bepalen in Galerie YOMOOKA. Dit werk zal ook in Japanmuseum SieboldHuis getoond worden.

Vrije interpretatie

In totaal worden er achttien werken in het museum getoond in speciaal voor dit doel gemaakte vitrines en 92 werken in de galerie YOMOOKA. Iedere kunstenaar kan met één werk (afmeting max. 25x25x25 cm) deelnemen met als thema ‘Schoonheid van de imperfectie?’, geïnspireerd op het Japanse esthetische conceptWabi-sabi. Er wordt een aardewerk kom aan iedere deelnemende kunstenaarverstrekt. De kunstenaar is vrij om, binnen de gestelde dimensies, het werk te interpreteren naar het thema. De kunstenaar gebruikt de kom als basis van het werk. De vorm hierin is vrij zolang het werk zich binnen de gestelde dimensies houdt. De 3D-werken worden tentoongesteld in een vitrine.

Inschrijfkosten

De inschrijvingskosten bedragen €35,00 Je kan het bedrag van €35,00 overmaken aan: Galerie Café Leidse Lente

NL31 INGB 0006 5116 54 te Leiden

Onder vermelding van Kunstwedstrijd 2022

Na betaling

Gefeliciteerd, nadat je hebt betaald ben je ingeschreven. Bekijk hieronder de data waarop jij de aardewerk kom kan ophalen. Hiervoor hoef je geen aparte afspraak te maken, je kan gewoon langskomen.

Inbreng van werk

Wanneer je het werk komt inleveren op 3 of 10 september, willen wij graag naast het werk een A4 ontvangen met:

Naam, titel, omschrijving (max. 250 woorden) en contactgegevens.

Voorwaarden deelname

De inschrijving is pas definitief wanneer je hebt betaald.

Je ontvangt een aardewerk kom van ca. 20 x 20 cm

Bij annulering van jouw deelname krijg je geen geld terug.

Je kunt alleen deelnemen met eigen werk en dus niet met het werk van iemand
anders.

Het ingeleverde werk heeft max 25 x 25 x 25 cm als afmeting.

• Je zorgt zelf voor een verzekering voor jouw werk. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade voor, tijdens of na de expositie.

• Je beschikt over het volledige auteursrecht van jouw werk.

• Je gaat akkoord met de verkoop expositie, plaatsing van het werk op de website, catalogus en opensea.io en de daaraan verbonden voorwaarden.

Lees deze brief goed om misverstanden te voorkomen.

Belangrijke data

Ophalen aardewerk kom

18 en 25 juni 2022 worden alle deelnemende kunstenaars uitgenodigd hun aardewerk kom op te halen bij Galerie YOMOOKA aan de Haagweg 4 E13 in Leiden te brengen tussen 12.00-17.00 uur.

Inbrengen

3 en/of 10 september worden alle deelnemende kunstenaars uitgenodigd hun kunstwerk naar YOMOOKA, Haagweg 4 E13 in Leiden te brengen tussen 12.00-17.00 uur. Je kunt parkeren op het parkeerterrein Haagweg 8, 2311 AA Leiden.

Ophalen van werk na beëindiging tentoonstelling

De kunstenaar blijft eigenaar van het werk, tenzij het wordt verkocht tijdens de expositie. Alle kunstenaars worden gevraagd om de werken op te halen na beëindiging van de expositie. De ophaaldagen hiervoor zijn: 21 en 28 januari 2023 tussen 12:00 en 17:00.

Opening

Op maandag 26 september vindt de feestelijke opening van de tentoonstelling plaats van 16.00-18.00 in Japanmuseum SieboldHuis. De kunstenaars krijgen die middagruimschoots gelegenheid elkaar te ontmoeten, kennis uit te wisselen en beide exposities in het SieboldHuis te bekijken. De tentoonstelling wordt geopend om 16.30door de directeur van Japanmuseum SieboldHuis, Kris Schiermeier. Bij de opening van de tentoonstelling worden drie prijzen uitgereikt aan de kunstenaars. Uit de selectie wordt ook een publieksprijs uitgereikt. De winnaars worden vermeld op de website van het museum en de Galerie.

Prijzen

Eerste prijs: € 1000,-

Tweede prijs: € 750,-

Derde prijs: € 500,-

De 3 winnaars krijgen een groepstentoonstelling in YOMOOKA in 2023.

Publieksprijs Kunstroute: het winnende werk krijgt een plek in de expositie in het SieboldHuis.

Publieksprijs SieboldHuis: ontvangt eeuwige roem en een catalogus van de Wabi-sabi tentoonstelling.

Verkooptentoonstelling

Alle fysiek geëxposeerde werken worden ten verkoop aangeboden voor €450,- incl. BTW. Alle NFT’s worden via Opensea.io aangeboden voor 0.3ETH.

De werken kunnen na afloop van de tentoonstelling zonder winstoogmerk verkochtworden via Galerie Café Leidse Lente en Yomooka. De Galerie verzorgt de verkoop met de klant. Zowel de kunstenaar als de klant ontvangt een overeenkomst. De klant kan het werk op afspraak na de tentoonstelling in de Galerie komen ophalen.

Voor de NFT’s wordt een fixed fee van 20% gevraagd om gas fee’s (creatie kosten) en de creatie van de NFT mee te bekostigen.

De Jury

Uit alle kunstwerken kiest een deskundige jury de selectie voor het museum of de galerie. Ook kiezen zij drie prijswinnaars. De jury zal bestaan uit directeur Kunstacademie Leiden Pieter Berkhout, Galeriehouder Jorg Rozier van YOMOOKA en Artdirector Diana Lepelaar van Galerie Café Leidse Lente en directeur Japanmuseum SieboldHuis Kris Schiermeier. De jury kiest op basis van uitwerking van het thema, materiaalgebruik, technische vaardigheid en verbeeldingskracht.

NFT

Met de kunstwedstrijd willen wij de integratie van digitale kunst door middel van NFT’skoppelen aan de fysieke werken die worden gemaakt door de participerende kunstenaars. Hierdoor bestaat het project niet alleen fysiek in het museum en galerie, maar heeft het ook authentiek bestaansrecht in de digitale wereld. Door de integratie van deze twee werelden willen we een vooruitstrevende blik op kunst geven en vooruitlopen op belangrijke ontwikkelingen in de kunstwereld.

© Copyright - Yomooka Websitedesign Jim Roses