fbpx

Galerie

Yomooka is de galerie van nu

De jongste Leidse galerie om te verbinden

Yomooka is een jonge kunstgalerie die zich specialiseert in moderne kunst door gevestigde en opkomende kunstenaars. Yomooka heeft als doel om zo veel mogelijk verschillende disciplines te laten zien aan een breed publiek. De focus ligt hier altijd op het tentoonstellen van exceptioneel talent, diversiteit en culturele relevantie. Om er zeker van te zijn dat buitengewoon talent een plek krijgt binnen de galerie,  werken wij nauw samen met al onze kunstenaars om zo de hoogste perfectie in de kunst na te streven.

Yomooka is geen traditionele kunstgalerie. Wij geloven dat er iets moet veranderen in de kunstwereld. Er moet meer transparantie komen en de drempel om kunst aan te kopen, moet omlaag, zonder dat dit van invloed is op de kunstzinnige waarde die wij representeren. De collectie van de galerie bevat naast hoogwaardige unieke stukken ook Limited edition artworks, om zo de gehele markt te kunnen bedienen met hoogwaardige kunst.

Onze kunstenaars

Yomooka representeert kunstenaars niet op het volledige kunstenaarschap. Dat vinden wij in het social media tijdperk niet meer passen. Wij geloven in de samenwerking op basis van de werken. Door de komst van social media geloven wij dat iedereen zich online zichtbaar kan maken. Wij zien de galerie daarom meer als een versterking voor de zichtbaarheid van de kunstenaar dan dat een kunstenaar volledig afhankelijk is van een galerie. Yomooka selecteert daarom van iedere kunstenaar de werken waarin zij gelooft en volledig achter staat. Hierdoor draagt Yomooka bij aan een relevante bijdrage voor de kunstenaar en diens clientele. Yomooka representeert werken van: Peter Zuur, Marjolein Van Haasteren, Allart Lakke, Petra de Haas, Walter Koemig, Eva De Visser, Tim Juffermans, Ipek Kotan, Remko Koopman en Diana Lepelaar. Voor meer informatie over de kunstenaar of een van de werken, neem dan contact met ons op.

NFT’s

De hele kunstwereld staat op zijn kop door de komst van NFT’s, maar wat zijn NFT’s eigenlijk? Een NFT is een Non Fungible Token. Wat er gebeurt, is dat er een bestand wordt geüpload en gekoppeld aan een authentieke code op de blockchain. Doordat alle computers die verbonden zijn aan de blockchain, wordt de code goedgekeurd in een zogenoemd smart contract. Wat is hier nu het belang van voor de kunstwereld? Door een kunstwerk te koppelen aan de blockchain, kan er altijd worden achterhaald wie de originele eigenaar is. Door middel van Blockchain technologie kan men achterhalen of het werk authentiek is en wie de eigenaren zijn geweest. Daarnaast heeft de NFT op zichzelf een monetaire waarde die aan het kunstwerk gekoppeld kan worden, of los van het kunstwerk kan worden door verhandeld. Op deze manier heeft het kunstwerk de kunstzinnige waarde zoals men dat kent, maar ook waarde online. Yomooka helpt kunstenaars met het koppelen van fysiek werk aan de blockchain en initieert collectible art products gekoppeld aan NFT.

© Copyright - Yomooka Websitedesign Jim Roses