fbpx

Over

Eva De Visser

Het werk van Eva de Visser sluit aan op de traditie van de klassieke schilderkunst. Maar de vrijheid waarmee de inspiratiebronnen worden aangesproken is hedendaags. “Ik wil niet de schilderkunst van vroeger herhalen, maar wel de schilderkunde van vroeger gebruiken.”

Haar schilderijen tonen de blijvende waarde van vluchtige momenten. Vaak zien we een persoon, die even los is van verleden en toekomst. Kostbare verstilling, de rijkdom van het nu. Die rijkdom verdampt als het moment ophoudt, maar de glans ervan legt Eva de Visser vast. Een ander thema in haar werk betreft verlaten tafels, waar de ziel van het recente samenzijn voorleeft in nieuwe gasten.

In haar werken gaan een lossere toets, een verfijnde streek en een zekere ruigheid samen. De verf geeft het beeld slechts ten dele aan. Dit biedt de kijker de gelegenheid om het beeld in het eigen hoofd compleet te maken. Op deze manier wordt het moment dat in het schilderij is vastgelegd, telkens opnieuw beleefd.

De gebruikte kleuren zijn veelal warm. Maar vaak is er is ook een duisternis. Want wat van waarde is voor mensen, wordt altijd bedreigd door vergankelijkheid. Zo balanceert de kunst van Eva de Visser tussen eeuwigheid en moment.

Eva (1971) studeerde in 1998 af aan de Kunstacademie St. Joost te Breda in de richting Schilderen. Ze woont en werkt in Leiden. Bekijk meer werk van Eva de Visser bij YOMOOKA of op haar website.

© Copyright - Yomooka Websitedesign Jim Roses