fbpx

Villa Borghese IV

Eva de Visser

Schilderij

2017

Olieverf op linnen

140 x 110 cm

€5900,-

Over

Eva De Visser

Het werk van Eva de Visser sluit aan op de traditie van de klassieke schilderkunst. Maar de vrijheid waarmee de inspiratiebronnen worden aangesproken is hedendaags. “Ik wil niet de schilderkunst van vroeger herhalen, maar wel de schilderkunde van vroeger gebruiken.”

Haar schilderijen tonen de blijvende waarde van vluchtige momenten. Vaak zien we een persoon, die even los is van verleden en toekomst. Kostbare verstilling, de rijkdom van het nu. Die rijkdom verdampt als het moment ophoudt, maar de glans ervan legt Eva de Visser vast. Een ander thema in haar werk betreft verlaten tafels, waar de ziel van het recente samenzijn voorleeft in nieuwe gasten.

In haar werken gaan een lossere toets, een verfijnde streek en een zekere ruigheid samen. De verf geeft het beeld slechts ten dele aan. Dit biedt de kijker de gelegenheid om het beeld in het eigen hoofd compleet te maken. Op deze manier wordt het moment dat in het schilderij is vastgelegd, telkens opnieuw beleefd.

De gebruikte kleuren zijn veelal warm. Maar vaak is er is ook een duisternis. Want wat van waarde is voor mensen, wordt altijd bedreigd door vergankelijkheid. Zo balanceert de kunst van Eva de Visser tussen eeuwigheid en moment.

Eva (1971) studeerde in 1998 af aan de Kunstacademie St. Joost te Breda in de richting Schilderen. Ze woont en werkt in Leiden.

Augmented Reality

Bekijk alle werken van Eva de Visser bij jou thuis of op kantoor, direct aan de muur met augmented reality.

Yomooka heeft een fysieke kunstgalerie op de Haagweg 4 in Leiden die zonder afspraak te bezoeken is. Iedere maand wisselt onze expositie en is er maar een deel van de collectie tentoongesteld. Om teleurstellingen te voorkomen hebben wij daarom de virtuele galerie opgericht. Bekijk onze gehele collectie en vraag vrijblijvend een bezichtiging aan en wij zorgen ervoor dat het werk in de galerie hangt wanneer jij er bent. Wij begrijpen dat de drempel hoog kan aanvoelen om een bezichtiging aan te vragen. Daarom doen we er alles aan om die drempel te verlagen. Onze augmented reality app kan hierbij helpen. Door middel van deze app kan je in jouw eigen tijd thuis of op kantoor zien of het werk past in jouw interieur zonder enige verplichting . Het aankopen van een werk moet een mooie ervaring zijn en vooral kleur aan het leven geven.

Download hier de Augmented Reality app en zoek op Yomooka om de collectie te openen.

© Copyright - Yomooka Websitedesign Jim Roses